top of page

Angst tijdens het paardrijden

Angst tijdens het paardrijden kan het plezier en de ontspanning die deze prachtige sport biedt, aanzienlijk verminderen. Gelukkig zijn er effectieve manieren om deze angst aan te pakken. Met de juiste begeleiding kun je je zelfvertrouwen herwinnen en weer volop genieten van paardrijden. Ontdek hoe je deze uitdaging te boven kunt komen en weer met plezier in het zadel kunt zitten.

Herken je jezelf in het onderstaande?

  • Elke onverwachte beweging van je paard laat je schrikken, of je er nu op zit of ernaast staat.

  • Je hebt last van zwetende handen, oksels of een verhoogde hartslag zelfs al voordat je op stapt of tijdens het rijden.

  • Je wilt het liefst dat iemand jouw paard de eerste rondjes vasthoudt, of je longeert hem iedere keer voordat je opstapt. Alles om de kans op schrikken te verkleinen.

  • Je bedenkt excuses om niet te hoeven rijden.

  • Je piekert over wat er allemaal mis zou kunnen gaan tijdens de rit ("wat als....")

  • Je rijdt het liefst elke keer onder begeleiding omdat je je dan veiliger voelt.

Anniek helpt je van je angst af!

Wat kan ik voor je doen?

Als gedragsdeskundige heb ik de afgelopen tien jaar het gedrag van zowel mensen als dieren bestudeerd. Daarnaast heb ik een opleiding tot hypnotiseur gevolgd. Door mijn uitgebreide ervaring en kennis ben ik in staat om ruiters effectief te begeleiden bij het overwinnen van hun angst. Met een combinatie van hypnose en coaching bied ik een unieke aanpak die je helpt je angst te overwinnen en je passie voor paardrijden terug te vinden.

Wat doet hypnose?

Hypnose is een diepe staat van ontspanning en verhoogde concentratie, waarin het onderbewuste toegankelijker wordt. Tijdens een hypnosesessie richt je je volledig op bepaalde suggesties en visualisaties, waardoor je negatieve patronen en angsten kunt doorbreken. Dit maakt hypnose een krachtig hulpmiddel om diepgewortelde angst aan te pakken en positieve gedragsveranderingen te bevorderen. Door deze methode kun je leren om je angst te beheersen en zelfs te elimineren, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt tijdens het rijden.

Coaching dmv lessen

Naast hypnose bied ik ook coaching aan tijdens het rijden. Door mijn eigen kennis van paardrijden (lichte tour amazone) en mijn ervaring als coach, kan ik ruiters optimaal begeleiden, zowel mentaal als praktisch. Ik begrijp de uitdagingen waar je tegenaan loopt en weet welke technieken effectief zijn om je angst te verminderen en je vertrouwen te vergroten. Mijn persoonlijke ervaring en professionele achtergrond maken dat ik je op een empathische en effectieve manier kan ondersteunen.

Met mijn begeleiding kun je jouw angsten overwinnen en weer genieten van het rijden. Samen werken we aan een toekomst waarin jij en je paard in harmonie en zonder angst kunnen rijden.

Plan een gratis adviesgesprek 

Bedankt voor je aanvraag. Anniek neemt zo spoedig mogelijk contact met je op!

bottom of page